Traductor

Navega

Caldes de Montbui

SORTIDA A CALDES DE MONTBUI


Vaig tenir que anar a Caldes per fer un treball de reportatge fotogràfic sobre un poble o ciutat. Em vaig decidir per aquest lloc no sols pels paratges que té, sinó per la cultura que n'hi ha darrere de tot això, la cultura romana.







Mai hi havia anat, així que era un viatge fascinant per conèixer un altre lloc i una cultura.


Que podem trobar?


Fàcil, les termes romanes, el pont romà, museus plens d'història no sols antiga sinó d'artistes d'allà com Hughe. Els balnearis tot i ser comercials són realment bonics, sobretot un balneari, hotel i restaurant que es troba al bell mig de la ciutat i què li dona un aire parisenc.


Hi trobem també L'esglèsia de Santa Maria que té una façana del barroc català impressionant i una delicia dels amants de l'època, el problema és que en front mateix estan fent obres degut al pla de foment de l'ocupació (que gràcies a això tota Catalunya esta plagada d'obres, i Montcada n'ha patit també les conseqüències).


Recomano donar una volta cap al Parc situat a l'altre banda del pont romà i des d'on tindrem unes vistes impressionants. Pels amants de la natura hi ha una petita ruta (que no he tingt encara el plaer de fer) i què es troba també per aquesta zona i al costat d'un complex esportiu.






Al parc hi trobem tot tipus de flora sobretot en tipologia d'arbres: pomeres, vinyes, oliveres, llorers,... i tot esta senyalitzat. Hi ha un parc infantil a l'estil medieval i és un bon lloc per anar a correr si el que t'agrada és fer esport.


Del 4 al 5 de decembre hi ha una petita fira de nadal a la plaça del poble, que esta força bé, però no sols això també n'hi han paradetes com "medievals" en un dels carrerons, el problema és que si no t'agrada lo "hippie" no t'agradarà gaire ho que venen.


M'he oblidat esmentar la font del lleó tot i que hi ha una altra font amb aigua calent (65º) i és que d'algun lloc habia de provenir el terme de Caldes (calor) on el principal atractiu són aquestes fonts d'aigua natural però a temperatures lleugerament elevades. Diuen que curen molts mals.


És fàcil acabar perdut?


No, la veritat és que tot esta molt ben senyalitzat i ho trobes tot a l'instant ja que ho més representatiu esta per la mateixa zona.


Espero que com introducció us serveixi una miqueta i us animi a anar-hi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario